رفع ریجکتی ویزای کانادا در کورت
رفع ریجکتی ویزای کانادا در کورت

رفع ریجکتی ویزای کانادا در کورت

ویزاکانادیا

شاید فکر می‌کنید که اگر درخواست ویزای شما رد شده است، پس دیگر نباید به کانادا فکر کنید. ولی اگر پرونده‌ شما ایراد اساسی نداشته باشد و در حق شما اجحاف شده باشد، به احتمال خیلی زیاد می‌توانید برای رفع ریجکتی ویزای خود از طریق کورت کانادا اقدام کنید و ویزای خود را بگیرید.

در ناامیدی بسی امید است!

 

رفع ریجکتی ویزای کانادا از چه راه‌هایی امکان پذیر است؟

اگر درخواست برای ویزای کانادای شما رد و یا اصطلاحا ریجکت شده، نگران نباشید. این پایان راه نیست. پس از رد شدن درخواست ویزای کانادا می‌توانید چند اقدام انجام دهید.

اقدامات پس از ریجکت شدن ویزا عبارت‌اند از:

  • رفع اشکالات پرونده و درخواست مجدد برای ویزا
  •  اعتراض به اداره مهاجرت کانادا از طریق ارسال ریکانسیدرشن ویزا
  •  اعتراض در دادگاه فدرال کانادا (کورت)

اعتراض در کورت، یکی از موثرترین اقدامات پس از ریجکت شدن ویزا محسوب می‌شود که در این مقاله شرایط و مراحل آن را معرفی می‌کنیم. 

کورت کانادا

کورت چیست؟ چرا کورت؟

اگر درخواست ویزای شما از سوی سفارت کانادا رد شده باشد، حتماً شنیده‌اید که بعضی‌ از متقاضیان پرونده‌‌ ویزای خود را برای رفع ریجکتی ویزای کانادا به کورت برده‌اند و سپس ویزا شده‌اند. کورت به معنی دادگاه است ولی وقتی درباره‌ بردن پرونده به کورت صحبت می‌کنیم، معمولا منظورمان دادگاه فدرال کانادا است. اما مگر دادگاه محل شکایت نیست؟‌ چرا باید پرونده‌ ویزا به کورت برود؟‌ 

جواب این سوال ساده است: ارجاع پرونده به کورت یکی از موثرترین اقدامات پس از ریجکت شدن ویزا است. چرا که متقاضی تصمیم دارد با طرح شکایت از اداره‌ مهاجرت کانادا به رای صادره علیه درخواست ویزای خود اعتراض کند. هنگامی که متوجه می‌شوید که در بررسی پرونده‌ شما اشتباهی از سوی آفیسر رخ داده یا احساس می‌کنید که در حق شما اجحاف شده، می‌توانید پرونده را به دادگاه فدرال کانادا بکشانید و از قاضی بخواهید تا پرونده‌ مورد بازنگری قرار گیرد. البته ناگفته پیداست که برای این کار باید دلایل کافی و منطقی داشته باشید.

معمولا ایرادهایی که به بررسی پرونده گرفته می‌شود در این سه دسته خلاصه می‌شود:‌

۱. منطقی بودن  Reasonableness
۲. منصفانه بودن Fairness
۳. اشتباه در فکت‌ یا تفسیر قانون Error in Fact or Law

شرایط اعتراض در فدرال کورت کانادا

برای رفع ریجکتی ویزای کانادا و اعتراض در کورت باید در واقع حرفی برای دفاع از خود داشته باشید و شرایط پرونده به گونه‌‌ای باشد که قابل دفاع باشد. اگر بعد از ریجکتی و فهمیدن دلایل ریجکت ویزای کانادا، پرونده خود را بدون رفع اشکالات آن، مجددا برای اداره مهاجرت کانادا بفرستید، به احتمال زیاد دوباره رد خواهید شد. بنابراین شکایت در دادگاه فدرال کانادا بخاطر چنین پرونده‌ ضعیفی نتیجه بخش نخواهد بود. 

 قبل از اینکه به ریجکتی ویزا کانادا در کورت شکایت کنید، باید اقدامات زیر را انجام دهید.

  • برای اطلاع از دلایل بیشتر ریجکتی ویزا، از اداره مهاجرت کانادا درخواست کیس نوت یا همان نوت آفیسر ویزا دهید.
  • اگر دلایل ریجکت ویزای تحصیلی کانادا مربوط به نقص مدارک و عدم ارائه سناریوی مناسب برای ویزا است به طوری که آفیسر متقاعد نشده که شما پس از پایان تحصیلات به کشور خود برمی‌گردید، تا جایی که امکان دارد ایرادات پرونده را رفع کنید و مجددا درخواست ویزای خود را ارسال کنید.
  • اگر با وجود رفع اشکالات پرونده مجددا ریجکت شدید، این ریجکتی را به منزله‌ ریجکتی خوب در نظر بگیرید چرا که حالا امکان دفاع از آن در دادگاه فدرال کانادا وجود دارد.
  • اساس ریجکتی خوب بر پایه منطق (Reasonableness)، انصاف (Fairness) و خطا در حقیقت یا تفسیر قانون (Error in Fact or Law) است. یعنی آفیسر در بررسی پرونده ویزا منطقی و منصفانه عمل نکرده باشد و یا در صدور رأی اشتباه کرده باشد.
    • مثال ۱: برای ویزای تحصیلی کانادا به اندازه کافی به کشور خود وابستگی نشان داده‌اید اما آفیسر به دلیل عدم تای و وابستگی کافی به کشور مبدأ شما را ریجکت کرده است (Reasonableness). 
    • مثال ۲: آفیسر به خاطر مجرد بودن شما را ریجکت کرده است (Fairness). 
    • مثال ۳: آفیسر نام رشته‌ای که در آن پذیرش گرفته‌اید، اشتباه عنوان کرده و به خاطر غیر مرتبط بودن آن با مقطع تحصیلی قبلی شما را ریجکت کرده است (Error in Fact).

در کورت چه کسی از شما دفاع می‌کند؟

تنها دو نفر می‌توانند در کورت از پرونده‌ شما دفاع کنند:

۱. خودتان 
۲. وکیلتان 

اگر خودتان پیش‌قدم شوید، حتما می‌دانید که باید با وکلای خبره‌ اداره مهاجرت دست و پنجه نرم کنید. پس کار ساده‌ای در پیش ندارید. 

پس به احتمال فراوان باید وکیل بگیرید. منظور از وکیل، مشاور مهاجرت کانادا (RCIC) یا وکیلی که در ایران وکالت می‌کند نیست. کسی می‌تواند پرونده‌ شما را به کورت ببرد که وکیل حقوقی و عضو کانون وکلای یکی از استان‌های کانادا باشد.

البته مشاورین رسمی مهاجرت کانادا می‌توانند در دادگاه‌ ویژه‌ مهاجرت (IRB) به نمایندگی از شما شرکت کرده و از شما دفاع کنند ولی زمانی که پرونده‌ای به دادگاه فدرال کانادا کشیده می‌شود داستان فرق می‌کند.

رفع ریجکتی ویزای کانادا در کورت

مراحل اعتراض و رفع ریجکتی ویزای کانادا در کورت

۱. ویزای شما ریجکت شده است.

از روزی که نتیجه‌ درخواست ویزای شما صادر شده است، اگر داخل کانادا باشید ۱۵ روز و اگر خارج از کانادا باشید ۶۰ روز فرصت دارید که پروسه‌ کورت را آغاز کنید. البته در موارد خاص قاضی اجازه‌ تمدید هم می‌دهد.

۲. پرونده شما در کورت فایل می‌شود.

نخستین کار، فایل کردن پرونده برای leave در کورت است. Leave در اینجا به معنی اجازه‌ ورود به کورت با نظر قاضی است. یعنی می‌خواهیم مدارک ویزای خود را به قاضی نشان دهیم و ببینیم آیا قاضی هم موافق است که این پرونده صلاحیت و ارزش ورود به کورت را دارد یا خیر.

اگر قاضی موافق باشد، این مجوز را صادر می‌کند و اینجاست که می‌گوییم: Leave is granted.

۳. اداره مهاجرت دلایل ریجکتی را به کورت می‌فرستند.

طرفین این دعوی حقوقی از یک طرف شما هستید یعنی متقاضی یا applicant و از طرف دیگر اداره‌‌ مهاجرت (بخوانید وزیر مهاجرت) که در دادگاه فرد پاسخگو یا respondent نامیده می‌شود. فراموش نکنیم که اداره‌ مهاجرت هم مانند شما وکیل دارد.

طی ۱۰ روز پس از فایل شدن پرونده، از طرف دادگاه ابلاغیه‌ای برای اداره‌ مهاجرت ارسال شده و همچنین ۳۰ روز به آن‌ها فرصت داده می‌شود تا دلایل ریجکتی را ارسال کنند.

۴. وکیل شما دفاعیه را سابمیت می‌کند.

پس از دریافت دلایل ریجکتی، وکیل شما ۳۰ (+۱۰) روز فرصت دارد تا مدارک خود را که شامل دفاعیه می‌شود ارسال کند.

نظام حقوقی کانادا به تبعیت از انگلستان common law یا قانون عرفی است و در کامن‌لا تصمیمات جدید بر پایه‌ نتایج پرونده‌هایی گرفته می‌شود که پیش‌تر به دادگاه رفته‌ باشند.

وکیل شما در دفاعیه‌ای مفصل، بر اساس پرونده‌های مشابه که پیش از شما به کورت رفته و موفق شده‌اند، تک‌تکِ دلایل آفیسر برای ریجکتی پرونده را به چالش کشیده و در نهایت از قاضی می‌خواهد که اجازه‌ ورود پرونده را به کورت داده و تصمیم آفیسر را کنار بگذارد.

۵. ممکن است اداره مهاجرت به دفاعیه شما پاسخ دهد.

گاهی طی ۳۰ روز پس از سابمیت دفاعیه‌ وکیل شما، دفاعیه‌ای از سوی اداره مهاجرت در قالب پاسخ به کورت ارسال می‌شود.

در واقع وکیل اداره‌ مهاجرت پرونده را به دقت بررسی کرده و دفاعیه‌ وکیل را می‌خواند و اگر نقطه‌ ضعفی در مدارک سابمیتی، سوگند‌نامه یا دفاعیه یافت، آن را بزرگ کرده و تلاش می‌کند تا قاضی را مجاب کند که پرونده صلاحیت لازم را ندارد.

در این صورت، بهتر است وکیل شما طی ۱۰ روز به چالش‌ آن وکیل پاسخی قانع‌کننده دهد تا حرف آخر را شما زده باشید، نه اداره‌ مهاجرت.

۶. وکیل شما به دفاعیه اداره مهاجرت پاسخ می‌دهد.

در صورت پاسخ از سوی اداره‌ مهاجرت وکیل شما ۱۰ روز فرصت دارد که به آن چالش پاسخ دهد.

۷. قاضی تصمیم خود را می‌گیرد.

سپس قاضی بررسی اولیه‌ مدارک را شروع کرده و نظرش را در مورد اجازه‌ ورود به کورت اعلام می‌کند.

۱.۷. قاضی اجازه ورود به کورت را می‌دهد.

اگر قاضی اجازه‌ ورود پرونده به کورت را بدهد، زمانی را برای جلسه‌ استماع (Hearing) تعیین می‌کند:‌ معمولا بین ۳۰ تا ۹۰ روز پس از صدور اجازه‌ ورود (Granting the leave).

۲.۷. قاضی پرونده شما را فاقد صلاحیت می‌داند.

و البته ممکن است قاضی تشخیص دهد که پرونده‌ شما صلاحیت ورود به کورت را ندارد و پرونده را مختومه اعلام کند.

۸. جلسه استماع برگزار می‌شود.

در جلسه‌ استماع به کورت، قاضی صحبت‌های طرفین را شنیده و بر اساس آن رای به شما یا اداره‌ مهاجرت می‌دهد.

جلسه‌ استماع که معمولا ۳۰ تا ۹۰ روز پس از اجازه‌ ورود به کورت انجام می‌شود حدود ۹۰ دقیقه طول می‌کشد. تفاوت اساسی جلسه استماع با ستل این است که جزئیات جلسه استماع ثبت و ضبط شده و سپس در معرض عموم قرار می‌گیرد. برای مثال می‌توانید در سایت کنلی پرونده‌های مشابه خود را بیابید و ببینید که نتیجه‌ آن پرونده‌ها چه بوده است.

از آن مهم‌تر این که در سیستم حقوقی کانادا نتایج پرونده‌های سابق، مبنای بررسی پرونده‌های جدید هستند. پس اگر در پرونده‌ شما نکته‌ جدیدی وجود داشته باشد، چه بسا راه را برای برنده شدن کیس‌های مشابه باز کند.

۱.۸. قاضی به نفع شما رای می‌دهد.

به مرحله ۹ می‌روید.

۲.۸. قاضی به ضرر شما رای می‌دهد.

در این حالت می‌توانید درخواست خود را برای ورود به دادگاه تجدید نظر ثبت کنید. همان روال دادگاه فدرال تکرار خواهد شد و در شرایطی خاص می‌تواند به دادگاه عالی هم برسد.

بین مرحله ۲ تا ۸: امکان ستل شدن پرونده

بین مراحل ۲ تا ۸ احتمال اینکه پرونده شما ستل شده و مستقیم به مرحله ۹ بروید بسیار زیاد است.

ستل شدن پرونده به معنی سازش یا صلح (Settlement) میان طرفین است و معمولا پیشنهادی است که فرد پاسخگو (اداره‌ مهاجرت) به متقاضی (شما) می‌دهد. این پیشنهاد می‌تواند از روزی که وکیل پرونده‌ شما را فایل می‌کند تا روز استماع یا hearing ارائه شود ولی این کار معمولاً پس از ارسال دفاعیه‌ وکیل شما انجام می‌شود. به خصوص اگر دفاعیه‌ خوبی برایتان نوشته شود و وکیل اداره‌ مهاجرت به این نتیجه برسد که در انتهای مسیر شما برنده‌اید و اداره‌ مهاجرت بازنده.

در واقع پیشنهاد ستل یک بازی دو-سر-برد است چرا که هم ماه‌ها در وقت شما صرفه‌جویی می‌شود و هم شکستی برای اداره‌ مهاجرت ثبت نمی‌شود. در صورت قبولی پیشنهاد سازش از سوی شما، پرونده‌ ستل شده و مانند زمانی که برنده شده‌اید به اداره‌‌ مهاجرت برمی‌گردد تا دوباره بررسی شود. 

البته شما همواره می‌توانید این پیشنهاد را قبول نکنید ولی معمولاً قبول نکردن آن توجیهی ندارد، مگر زمانی که یک بار این پیشنهاد را قبول کرده باشید ولی پرونده دوباره ریجکت شده باشد. زمانی که شما این آفر را قبول می‌کنید، در واقع شکایت خود را پس می‌گیرید.

۹. پرونده به اداره مهاجرت ارجاع داده می‌شود.

در صورتی که رای به سود شما باشد پرونده‌ شما مجدداً و اینبار توسط آفیسر دیگری بررسی خواهد شد و نتیجه‌ آن مانند پرونده‌ای جدید به اطلاع شما می‌رسد.

۱۰. اداره مهاجرت مدارک به روز شما را می‌خواهد.

معمولا مدتی پس از برنده شدن یا قبول پیشنهاد صلح از سوی شما، پروفایل شما از حالت Refused به حالت Your Action is Required در خواهد آمد. در واقع معمولاً درخواستی از سوی اداره‌ مهاجرت دریافت خواهید کرد مبنی بر آپدیت مدارک.

در این درخواست از شما می‌خواهند که بخشی از مدارک زیر یا همه‌ آنها را طی ۳۰ روز در سامانه آپلود کنید:

  • نامه به‌روز‌شده‌ پذیرش Updated LOA
  • مدارک به‌روز‌شده‌ مالی Update proof of financial documents
  • هر مدرک دیگری که به روز شده باشد یا تغییری که در شرایط شما به وجود آمده باشد

۱۱. نتیجه نهایی

پس از آپلود مدارک و بررسی آنها توسط آفیسری جدید، نتیجه‌ ویزای شما اعلام می‌شود. اگر مدارک را به درستی و بی کم و کسر ارائه دهید، معمولا با جواب مثبت روبرو خواهید شد.

در صورتی که پرونده مجدد ریجکت و یا به اصطلاح dismiss شود، امکان سابمیت دوباره پرونده و یا ورود مجدد به کورت وجود خواهد داشت.

دکتر بابک نجفی تیرآبادی

ویزا کانادیا یک هدف واضح و مشخص دارد و همواره در همان مسیر به حرکت خود ادامه داده است. هدف ویزا کانادیا کمک به افرادی است که تصمیم دارند محل زندگی خودشان را تغییر بدهند. مهاجرت سرشار از استرس و نگرانی و دغدغه است، ویزا کانادیا برنامه ریزی دقیقی برای کم کردن این استرس ها داشته و این هدف را مدت هاست پیگیری کرده و سالیان سال دیگر هم ادامه خواهد داد. ما اعتقاد داریم با گسترس اطلاعات رایگان باید دست سودجویان و افرادی که به زندگی دیگران اهمیتی نمی دهند را کوتاه کنیم و همین طور با این کار رقابت سالم در بازار ایجاد کرده که باعث رشد تمامی شرکت های مهاجرتی شود که در نهایت به سود همگان خواهد بود.

منوی عمودی خاص